En aquesta entrada, després d’investigar i observar amb més detall les parts exteriors i interiors de la tortuga, parlarem de la respiració d’aquestes i intentarem donar resposta a les següents preguntes:
- Com és que poden aguantar tanta estona sota l’aigua, i a la vegada també fora del medi aquàtic?
- Com respiren?
- Tenen algun altre sistema respiratori paral·lel al pulmonar?
En primer lloc, tenim clar que les tortugues són rèptils que poden estar perfectament fora de l’aigua, per tant presenten unes estructures respiratòries que connecten amb l’exterior. Per aquest motiu, creiem que les tortugues tenen una respiració pulmonar tot i que és bastant diferent a la dels mamífers o humans, ja que elles poden passar-se molt de temps sota l’aigua. En debat hem comentat que quan es submergeixen deuen tenir algun tipus de teixit diferent perquè puguin aguantar tanta estona sota l’aigua.
A simple vista no hem observat cap símbol o moviment que ens evidenciés com era la seva respiració. Hem vist que no els surten bombolles pel nas ni tampoc obren la boca. Per tant, hem arribat a la conclusió que pot ser que tinguin un altre sistema diferent al pulmonar, fet que provoca que puguin estar tantes hores dins l’aigua.
Després de la nostra posada en comú, ens hem informat i hem vist que no anàvem mal encaminats.
Les tortugues són capaces de mantenir més concentracions de diòxid de carboni a la sang que la majoria dels animals que respiren oxigen i, per tant, poden utilitzar el proveïment d’aquest de manera molt eficaç durant un llarg període de temps. Tant la sang com el teixit muscular poden emmagatzemar oxigen en grans quantitats, fet que ajuda a la tortuga a romandre sota l’aigua llargs períodes de temps.
Finalment hem arribat a la conclusió que les tortugues posseeixen especificitats en el sistema circulatori que els permeten aguantar dintre l’aigua força temps sense la necessitat de capturar l’oxigen de l’exterior.
Fonts consultades:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada