dissabte, 6 d’octubre del 2012

Introducció

Benvinguts i benvingudes al nostre blog!

Som l' Anaïs Alapont, la Mireia Arnal, la Marina Font, en Javier Giràldez, la Irene Lamiel i la Roser Pla i durant un mes ens convertirem en les mestresses i l’amo de dos exemplars de tortugues d’aigua. Aquests han estat els animals que hem decidit triar per realitzar el treball sobre l’observació dels èssers vius de l’àrea de Ciències Experimentals.

La decisió de seleccionar un ésser viu ens va resultar força complicada, ja que eren molts els animals que ens despertaven interés. Alguns d’ells : les granotes, els grills, les formigues, els llargandaixos etc. Però finalment i gràcies a un contacte de la Irene Lamiel, que es dedica a criar tortugues d’aigua i que per tant ens les ha pogut deixar, ens hem decantat per l’estudi i l’anàlisis d’aquests rèptils.

Des de l’aula i com a mestres seria interessant fer arribar les tortuges d’aigua a l’aula coincidint amb la decisió de tot el grup de formar part de la classe de les tortugues. Pensem que aquesta és una bona manera de treballar-les, ja que han estat els propis alumnes els que han decidit quin animal volen representar, ja sigui perquè un alumne té tres tortugues d’aigua a casa o bé perquè aquest estiu ha anat d’excursió amb la família a un riu i ha pogut observar d’aprop aquests rèptils. Per aquest motiu pensem que els pot despertar força interès ja que observaran, amb material real, l’animal que ells mateixos han triat.

Nosaltres com a alumnes de magisteri i com a futurs mestres creiem que és molt important relacionar l’estudi d’aquest animal amb experiències viscudes pels propis alumnes. A més també pensem que és fonamental treballar a partir de preguntes, així doncs, la primera pregunta que ens formularem i que òbviament també faríem als nostres alumnes és :

- Com ha de ser l’hàbitat on viuran durant un temps les nostres tortugues? Quins materials hem d’utilitzar per garantitzar que visquin còmodament i amb unes bones condicions?

Esperem fer d’aquest treball una proposta molt interessant!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada