diumenge, 14 d’octubre del 2012

Com cuidar les tortugues?

En aquesta entrada us explicarem com hauria de ser la cura de les tortugues d’aigua.
Abans de cercar la informació, ens hem fet una sèrie de preguntes sobre la cura de les tortugues i tot reflexionant i compartint els nostres coneixements previs sobre aquest tema, hem intentat contestar les preguntes que ens hem formulat. 

Les preguntes sobre com tenir cura de les nostres tortugues han estat les següents, tot centrant-nos en temes com les seves necessitats, l’alimentació, la higiene i la manipulació i el comportament d’aquestes:

- Què necessiten les tortugues per viure?
- Cada quan hem de canviar l'aigua?
- Què mengen les tortugues?
- Quants cops hem de donar-los menjar?
- Com s'ha d'agafar una tortuga?

Després d’establir un petit debat entre nosaltres hem respost a les preguntes.

Fent referència a la primera pregunta creiem que el que necessiten i és primordial per a les nostres tortugues és tenir un hàbitat, el més semblant possible amb el seu hàbitat natural. Per això hem construit un aquaterrari amb les condicions més òptimes per tal que les tortugues estiguin el millor possible. 

Pensem que l’aigua l’hauriem de canviar quan observéssim un canvi, ja sigui per la olor o pel color. Per tant, creiem convenient netejar-la cada dos o tres cops per setmana, ja que seria el més adequat. Hem parlat també sobre la importància de la depuradora d’aigua. No sabem fins a quin cert punt pot funcionar bé o no. Per això ara estem en procés d’investigar el temps que tarda en embrutar-se l’aquaterrari.




Quant a l’alimentació d’aquestes, tots nosaltres creiem que la dieta de les tortugues consisteix en menjar gambes deshidratades, però un membre del grup, l’Anaïs Alapont, ha comentat que quan ella tenia tortugues a casa seva també menjaven pernil dolç. Això ens fa plantejar-nos si realment les tortugues només mengen gambes o poden menjar altres coses i tenir una dieta més variada. En relació amb la pregunta sobre quants cops ha de menjar una tortuga, no ho tenim del tot clar. Per experiències personals que hem tingut sabem que mengen força i que podem anar tirant l’aliment cada vegada que se l’acaben. Però en aquest cas, com no les tenim a casa, sinó que les tenim a la universitat, cada dia, abans de marxar els hi donem un petit grapat de gambes. 







Finalment considerem que una tortuga s’hauria d’agafar el més cuidadosament possible. Pel que hem vist, és un animal fràgil i, en el cas d’una de les dues tortugues, bastant petit, per tant creiem que caldria agafar-lo pels laterals de la closca. I sobretot anar amb molt de compte! Ja que avui a l’hora de pesar-les gairebé se’ns escapen ja que s’han posat molt nervioses! Sobretot hem d’evitar que es puguin fer mal!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada