diumenge, 21 d’octubre del 2012

Què mesuren i pesen les nostres tortugues?



Dedicarem aquesta entrada a reflexionar i fer-nos noves preguntes sobre les diverses observacions de les dues tortugues en relació al pes i a la mesura.

Avui, dia 17 d’octubre del 2012, hem mesurat per primera vegada, amb la balança que ens ha proporcionat la professora del mòdul, el pes de cada una de les tortugues. Així a simple vista podem apreciar que una és més gran que l’altra. La tortuga que aparentment és més gran pesa 80,40g i la que es veu més petita 48,29g.

Fent referència a la mida, la tortuga més gran mesura 9 cm i l’altra 8 cm. Com podem veure, aquestes dades ens evidencien la proporcionalitat entre el pes i la mida.





També, al llarg de la setmana hem observat que la més gran menjava més que no pas l’altra, i aquest fet ens ha portat a plantejar-nos les següents preguntes:

- Passada una setmana, tindran el mateix pes? Haurà augmentat, disminuït o s’haurà mantingut igual?
- Tindran la mateixa mida?
- Té relació la mida i el pes de la tortuga amb el que menja ?

Fent referència a aquestes preguntes, nosaltres creiem que el pes de les tortugues no variarà molt. Com a molt, la que hem vist que menja una mica més potser augmenta lleugerament. Respecte l’altra, pensem que el seu pes es mantindrà estable. Tal i com hem vist en diverses fonts d’informació, les tortugues són uns animals que no acostumen a menjar massa, poden estar fins i tot tres dies seguits sense menjar. Per això creiem que durant aquests dies no podrem observar una gran evolució del seu pes.

Quant a la mida, pensem que el procés de creixement és molt lent, tot i que aquest pot variar segons la mida del seu aquaterrari, per això si és tracta d’un aquaterrari gran les tortugues poden créixer més ràpidament ja que es van adaptant a les noves dimensions. De la mateixa manera que pensem que en una setmana no haurà variat la seva mida, imaginem que en un mes tampoc ho farà.

Per tant, com a conclusió creiem que la mida, el pes i l’alimentació si que tenen relació, ja que aquests tres factors depenen uns dels altres. Per exemple, si la tortuga s’alimenta és evident que aquesta canviarà de mida, es farà més grossa, i per tant el seu pes augmentarà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada