dilluns, 22 d’octubre del 2012

Com diferenciem una tortuga mascle d'una femella?


Avui ens hem reunit tot el grup i mitjançant la nostra observació ens ha sorgit un dubte respecte a les nostres tortugues.

La pregunta principal que ens hem plantejat és la següent:

-           Com podem identificar el sexe de la tortuga?

A través d’aquesta qüestió, entre tots, hem creat una sèrie d’hipòtesis que no sabem si són correctes o incorrectes. En un primer moment les idees que hem aportat per identificar el sexe de les tortugues han estat les següents:

-          Influeix la closca
-          La grandària de la cua
-          La longitud de les ungles.

A través de les nostres intervencions hem decidit fer una recerca d’informació per tal de refutar o verificar les hipòtesis plantejades.

La informació obtinguda ha estat classificada de la següent forma:

Podem trobar moltes característiques que identifiquin el sexe d’una tortuga, però hem de dir que l’edat d’aquests éssers vius influirà en molts casos ja que la tortuga adulta serà més fàcil d’identificar que la tortuga nounada.

Característiques físiques:

Grandària de la cua: podem observar que els mascles tenen la cua més llarga i més gruixuda que la tortuga femella.

- Longitud de les ungles: els mascles tenen les ungles de les potes davanteres molt més grans que les femelles

- Col·locació de l’ anus: l’ anus del mascle es col·loca ben lluny de la vora la seva closca, en canvi el de la tortuga femella es troba a prop del seu cos, normalment a la vora de la closca.

- Forma del pit: la tortuga mascle té el pit més arquejat cap endins per facilitar la reproducció amb la tortuga femella.

Mitjançant la nostra recerca d’ informació hem comprovat que algunes informacions que hem aportat són correctes. Aquestes són les principals característiques que diferencien el sexe de la tortuga però cal destacar que no són les úniques, ja que també influeix el tipus que analitzem, és a dir, depenent de l’espècie ens podrem basar en unes característiques o en unes altres.

FONT D’INFORMACIÓ

- ¿Cómo determinar el sexo de una tortuga? http://www.infotortuga.com/sexo.htm 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada